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A new leafminer on grapevine and Rhoicissus (Vitaceae) in South Africa within an expanded generic concept of Holocacista (Insecta, Lepidoptera, Heliozelidae) Naturalis
Nieukerken, E.J. van; Geertsema, H..
A grapevine leafminer found recently in table grape orchards and vineyards in the Paarl region (Western Cape, South Africa) is described as Holocacista capensis sp. n. It has also been found on native Rhoicissus digitata and bred on that species in the laboratory. It is closely related to Holocacista salutans (Meyrick, 1921), comb. n. (from Antispila), described from Durban in KwaZulu-Natal, but widespread in southern Africa and a native leafminer of various Vitaceae: Rhoicissus tomentosa, R. digitata, R. tridentata and Cissus cornifolia. Holocacista capensis has been found on Vitis vinifera both in Gauteng and Western Cape, the earliest record being from 1950 in Pretoria. The initial host shift from native Vitaceae to Vitis must have occurred much...
Tipo: Article / Letter to the editor Palavras-chave: Host shift; Leafminers; Vitaceae; Viticulture; Table grapes; Rhoicissus; Cissus; DNA barcode; Genitalia; Holocacista; Antispilina; Antispila; Afrotropics; South Africa; Zimbabwe; India.
Ano: 2015 URL: http://www.repository.naturalis.nl/record/648754
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BRS Isis: cultivar de uva de mesa vermelha, sem sementes e tolerante ao míldio e ao oídio. Infoteca-e
RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; CAMARGO, U. A.; SOUZA, R. T. de; FAJARDO, T. V. M.; NAVES, R. de L.; GIRARDI, C. L..
'BRS Isis', também conhecida pela sinonímia 'Iris' ou 'Iris Seedless', é resultante do cruzamento 'CNPUV 681-29' ['Arkansas 1976' X 'CNPUV 147-3' ('Niágara Branca' X 'Vênus')] X 'BRS Linda', realizado em 2004, na Embrapa Uva e Vinho - Estação Experimental de Viticultura Tropical, em Jales, SP.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: BRS Isis; Uvas do Brasil; Programa de Melhoramento Genético Uvas do Brasil; Uva; Variedade; Mildio; Table grapes; Grapes; Cultivars; Mildews.
Ano: 2014 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/987748
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Podridão da uva madura em BRS Vitória no Submédio do Vale do São Francisco. Infoteca-e
BATISTA, D. da C.; BARBOSA, M. A. G..
As doenças míldio e cancro bacteriano da videira são as que frequentemente estão associadas aos períodos de chuvas no Vale do São Francisco. No entanto, a partir de 2020, têm ocorrido epidemias de podridão da uva madura ou podridão de glomerela em uvas BRS Vitória, variedade bastante suscetível a essa doença. Neste trabalho são apresentadas informações sobre a podridão da uva madura e algumas medidas para o manejo da doença com o objetivo de contribuir para a sustentabilidade da viticultura e implementação de práticas agrícolas que aumentem a produtividade e a produção.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Videira; Vale do São Francisco; Uva do Vale do São Francisco; Podridão de glomerela; Podridão da uva madura; Ciclo da doença; Manejo da podridão da uva madura; Uva fina de mesa; BRS Vitória; ODS 2; Uva; Míldio; Cancro Bacteriano; Podridão do Fruto; Colletotrichum Gloeosporioides; Doença Fúngica; Pratica Cultural; Controle Químico; Vitis; Grapes; Table grapes; Disease control; Bacterial diseases of plants.
Ano: 2022 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1143575
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Relative humidity during cold storage on Postharvest quality of 'Niagara Rosada' table grapes Ciência Rural
Pinto,Josuel Alfredo Vilela; Schorr,Márcio Renan Weber; Thewes,Fabio Rodrigo; Ceconi,Deiverson Luiz; Both,Vanderlei; Brackmann,Auri; Fronza,Diniz.
This study aimed to evaluate the effect of different levels of relative humidity (RH) on the maintenance of Postharvest quality of 'Niagara Rosada' table grapes after cold storage at 0.5°C for 21 days. A completely randomized design was used, with five replicates of 18 clusters per treatment. The selected levels of relative humidity were 85, 90, 95 and 100%, obtained by means of electronic humidity controllers. The fruits were evaluated in relation to rot incidence, berry cracking, browning rate, respiratory rate, titratable acidity, soluble solids, resistance to abscission, berry drop and weight loss. The evaluations were assessed at 20 days of storage and after two and four days of shelf-life (20°C; 85% RH). The results showed that as higher as relative...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Vitis labrusca; Table grapes; Physiological disorders; Weight loss.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015000300386
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The ideal table grapes for the Spanish market Rev. Bras. Frutic.
Piva,Cesar Rosso; Garcia,José Luis Lopez; Morgan,Wyn.
This paper seeks to explore a survey of consumers in Spain. The survey explores the attributes of quality that consumers are seeking and promotion of grapes via "quality" marks, which are indicators of possible ways to increase demand. The reason consumers are switching to other foods, such as dairy based snacks, is that grapes are not easy to eat, can be unreliable in terms of their quality attributes, and their price more variable. Consumers are also generally unaware of the marks quality currently used.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Table grapes; Consumer survey; Consumers' preferences; Quality attributes.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452006000200023
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WORKER AND FIRM DETERMINANTS OF PIECE RATE VARIATION IN AN AGRICULTURAL LABOR MARKET AgEcon
Newman, Constance; Jarvis, Lovell S..
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Piece work; Agricultural labor; Wages; Table grapes; Packing houses; Chile; Labor and Human Capital.
Ano: 2000 URL: http://purl.umn.edu/11977
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